Onze auto's


Voor de autorijles maken we gebruik van vier Opel Corsa's, zeer geschikte en betrouwbare auto's. De lesauto's zijn onder andere voorzien van:

Airco • Stuurbekrachtiging • Navigatiesysteem • Verstelbare stoel (hoogte) • Verstelbaar stuur • 4-deurs • ABS-remsysteem • Dubbele airbag


Image
Van aanmelding tot rijbewijs

Hoelang een opleiding gaat duren is van twee factoren afhankelijk.

  • Ten eerste zal het afhangen van het aantal lessen die een leerling nodig blijkt te hebben, dit is natuurlijk ook afhankelijk van de aanleg die een leerling heeft voor het autorijden
  • De tweede factor die de duur van de opleiding bepaald is de frequentie waarmee gereden gaat worden

Leerling-volg-systeem
Wij houden van alle leerlingen een instructiekaart bij. Bij iedere rijles wordt genoteerd wat er in de les behandeld is. Zo ziet u precies hoever u gevorderd bent, waar de volgende les over gaat en waar extra aandacht voor nodig is. Het moge duidelijk zijn dat de onderdelen gedoceerd worden van makkelijk opklimmend naar moeilijk.

Tussentijdse toets doen?

Wil je alvast wennen aan de situatie bij een examen verkeersdeelneming? Tips van een CBR-examinator? Dan is een tussentijdse toets echt iets voor jou. Het is een soort proefexamen.

De TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Dit kan de zelfde examinator zijn, dan die het examen gaat afnemen.

De TTT biedt een aantal voordelen: Op de eerste plaats heb je de hele examenprocedure al eens mee gemaakt. Je hebt al eens mogen "proeven" aan de "examenspanning". De route die tijdens de TTT wordt gereden is van gelijk moeilijkheidsniveau als het rijexamen, je weet dus na afloop waar nog aan gewerkt moet worden.Als je tijdens de TTT beide bijzondere verrichtingen voldoende hebt uitgevoerd hoef je tijdens je examen geen bijzondere verrichtingen meer te doen. De slagingspercentages bij kandidaten die de TTT wel deden, liggen dan ook beduidend hoger dan bij de kandidaten die de TTT niet deden.


Tarieven auto

Alle openstaande rekeningen, dienen op het moment van het praktijkexamen betaald te zijn. Lessen buiten het pakket worden in de lessen contant afgerekend.


Tarieven 2024 wijzigingen voorbehouden. 

pakket lesprijs 55 euro per uur. 

pakket 30    1915 inclusief examen

pakket 35     2190 inclusief examen

pakket 40    2465 inclusief examen

 

 

 

 

De lesprijs

De lesprijs is voor veel mensen van doorslaggevende betekenis voor hun keuze. Maar aan een lesprijs zitten vele haken en ogen.

Vraag altijd hoe lang een les duurt. Dit kan bv. 60, maar ook 50, of 45 min. zijn.

Veel belangrijker nog is de prijs/kwaliteit verhouding van een lesprijs. Als je door een zwakke begeleiding meer lessen nodig hebt, of vaker op examen moet dan bij een goede begeleiding nodig was geweest loopt dat al snel in de duizenden euro's. 

Om iemand om te "scholen" zijn altijd meer dan 10 lessen nodig. Dit kost dan nog eens minimaal € 350,-.


Gezondheidsverklaring
Ben je gezond genoeg om een rijbewijs te halen of uw rijbewijs te verlengen? Dit beoordeelt het CBR met de Gezondheidsverklaring. Deze vul je zelf in. Op deze manier weet je zeker dat je veilig de weg op gaat. Bij je situatie lees je wanneer je een Gezondheidsverklaring moet invullen.

Bekijk alle info op cbr.nl

2toDrive

Per 1 november 2011 start 2toDrive. Jij hebt vanaf dan dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen.

Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat? Alleen jongeren die op of na de startdatum 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Ben jij al 17 op het moment dat 2toDrive start? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.


Autorijschool Jeurissen Susteren
Waarom rijden onder begeleiding?
Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd dat dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. Bovendien heeft het in Duitsland geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt het?
  • Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen.
  • Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
  • Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met je coach.
  • Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Voor meer informatie kijk op www.2todrive.nl, hier kun je ook je leeftijdscheck doen!


Bekijk alle info op 2todrive.nl